Spakenburg keihard onderuit bij HFC

Er was afgelopen week veel te doen om de shirtsponsor van Koninklijke HFC (Scotch Whisky) en er werd zelfs gedreigd de Haarlemmers te bestraffen door ze uit de competitie te halen. Waarschijnlijk hoopt de achterban van Spakenburg dat dit gebeurt, zodat de wedstrijd van zaterdag 24 september uit de geschiedenisboeken verdwijnt.

Want Spakenburg werd over de knie gelegd door HFC. Aan een uitstekende reeks van de ’blauwen’ kwam zo een pijnlijk einde. Was er woensdag nog euforie nadat op De Westmaat Fortuna Sittard was uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi, nu werd de ploeg van trainer Hans van de Haar even hard terug op aarde geplaatst.

De thuisclub begon veel overtuigender aan de wedstrijd en zag dat na een klein kwartier beloond. Nadat eerder een vrije trap van Gertjan Tamerus op de lat was beland, scoorde Carlos Opoku vanaf elf meter het openingsdoelpunt. De penalty was gegeven voor een ovetteding van keeper Theo Timmermans, die hem ook een gele kaart opleverde.

Halverwege de eerste helft werd er achterin gestunteld door de Spakenburg-verdediging en binnen twee minuten stond het ineens 3-0, na treffers van Michael Timisela en Kevin de Visser. Koninklijke HFC heerste en het uiterst kwetsbaar ogende Spakenburg snakte naar de kleedkamer.

Met Kees Tol en Eric Veerman na rust in de ploeg voor Matthijs Blijham en Niels Buijtenhuis hoopte Spakenburg iets van de schade te herstellen, maar dat lukte niet: na ruim een uur spelen stond het 5-0 na doelpunten van Jakob Noordwand en Kevin Sterling. Pas daarna deden de blauwen iets terug. Tom Oostinjen schoot van afstand op de lat en Ismo Vorstermans scoorde, maar het offensiefje kwam veel te laat.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws