Simpele bekerzege SDO ’en iedereen heel’

Simpele bekerzege SDO ’en iedereen heel’

SDO heeft probleemloos de volgende ronde van de districtsbeker bereikt. De Bussumers wonnen woensdagavond in Hoogkarspel met 0-5 van Spirit’30.

Dat mocht ook wel: SDO staat achtste in de hoofdklasse en Spirit’30 is de nummer tien in de derde klasse.

Maar goed, in de beker kunnen gekke dingen gebeuren, op een troosteloze, koude avond in the middle of nowhere in West-Friesland.

Daarbij liet trainer Ivar van Dinteren tijdens de vorige bekerronde tegen Jonathan (ook een derdeklasser, die moeizaam met 1-0 opzij werd gezet) weten dat hij dit soort duels verafschuwt. Hij ziet het als verplichte nummertjes, waarbij je vooral moet oppassen geen blessures op te lopen.

Tegen Spirit’30 stelde Van Dinteren niettemin geen B-elftal op uit voorzorg, bijna alle basisspelers maakten hun opwachting.

De thuisploeg kon in het begin redelijk meedoen. Toen Theo Visser uit een vrije trap de 0-1 maakte was SDO los en al snel volgde Visser met de 0-2. Kort voor rust scoorde Dailey Groenewegen.

Na een uur werd het 0-4 (Rick van der Velden) en was het gedaan, voor zover dat al niet na de eerste treffer het geval was. De Bussumers kregen in de slotfase nog een penalty en doelman Rolf Hazelaar legde aan, maar zijn inzet werd gestopt.

Uiteindelijk maakte Kick van Aelst er nog 0-5 van. ,,Ik blijf geen voorstander van dit soort potjes. Maar ja, we hebben iedereen heel gehouden en simpel gewonnen. Mooie afsluiting van het jaar’’, vond Van Dinteren.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws