SDO stapt weer de bus in met te weinig

SDO stapt weer de bus in met te weinig
© Foto Johan van der Geest
Rick van der Velden (rechts) miste een forse kans voor SDO. In het midden Zeno Peereboom.

Het toch al goede seizoen van SDO had er inmiddels toch nog een stuk beter uit kunnen zien. Voor de tweede week op rij werd een verre uitwedstrijd afgesloten met een 0-0-uitslag, al had ook bij Sneek Wit Zwart eigenlijk gewonnen moeten worden.

„Ik ben heel erg teleurgesteld”, bekende coach Ivar van Dinteren. „Iedereen kan zeggen dat we al twee weken de nul houden en vijf punten hebben gepakt in drie lastige uitwedstrijden. Uiteindelijk gaat het gewoon om winnen.”

Vorige week was SDO bij Woezik al de baas, maar de toenmalige nummer twee kon zich gelukkig prijzen met 0-0. Ook in Sneek haalden de Bussumers de trekker maar niet over.

Kansen waren er voldoende voor SDO, met name in de eerste helft. Al na dertien minuten werd de bal na een inzet van Rick van der Velden van de lijn gehaald, daarna volgden schoten van Rowell van der Meer, Roy van Essen en Mike van ’t Land. In alle gevallen werd het net niet gevonden.

Direct na de onderbreking was het weer bijna raak. De keeper van Sneek Wit Zwart stond te ver voor zijn doel en met een bekeken lobje leek Van ’t Land te scoren. De bal eindigde echter op de paal. Een kwartier voor tijd haalde Veirano Slager ook nog eens uit, alleen de treffer bleef uit.

„En zo blijft het een terugkerend verhaal. We hebben geen spits die de bal er telkens blindelings in ramt. De eerste helft was tegen Sneek echt heel erg goed, daarna werd het te geforceerd. De tweede helft was dan ook gewoon slecht. Ze werken er allemaal keihard voor, maar we maken het niet af.”

Een snelle oplossing ziet Van Dinteren ook niet. „Een spits wordt geboren. We trainen veel op afmaken, maar daarmee slaag je er niet in dat iemand één op één met de keeper de bal feilloos kan afronden.”

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws