SDO kansloos onderuit bij MSC

Het zesde duel in de competitie is voor SDO geëindigd in een blamage. De ploeg van trainer Ivar van Dinteren oogde voetballend gelijkwaardig aan thuisploeg MSC, maar op de belangrijke momenten waren de Bussumers niet scherp genoeg.

„Ik ben teleurgesteld over de uitslag, maar mijn ploeg heeft eigenlijk een prima wedstrijd gespeeld. Tot de 3-1 hadden wij nog kansen te over en kon de wedstrijd eigenlijk alle kanten op. Na de derde treffer heeft mijn ploeg het eigenlijk laten lopen en dat neem ik ze wel degelijk kwalijk”, reageerde Van Dinteren.

SDO was in de eerste vijfenveertig minuten een aantal keer dreigend, maar tot doelpunten leidde dat niet. „Niemand had verwacht dat wij tegen zo’n grote nederlaag aan zouden lopen, aangezien wij al weken goed voetbal laten zien. Toch breekt het gebrek aan scorend vermogen ons weer op”, baalde de trainer.

Na zes wedstrijden heeft SDO pas vier punten verzameld, slechts zeven keer gescoord en een negatief doelsaldo. Volgens Van Dinteren moet zijn ploeg terug naar de basis om weer de weg omhoog te vinden. „Wij moeten harder worden. Soms ontbreekt de absolute scherpte. Ook moeten wij onszelf niet in de put praten en onze goede punten meer uitbouwen. Toch is het wel duidelijk dat er meer goede punten aan toegevoegd moeten worden om een goed resultaat te behalen. Als team zijn wij in balbezit best aardig, maar cijfers liegen niet. Vandaag wist alleen Veirano Slager een goal te maken en zo winnen wij weinig wedstrijden. We gaan er alles aan doen om die scherpte erin te krijgen.”

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws