Johan de Kock trainer Spakenburg

Spakenburg heeft Johan de Kock aangetrokken als vervanger van de ontslagen trainer Peter Wesselink. De Kock tekende een contract tot aan de zomer van 2014.

De Utrechtse oud-international begint maandag aan zijn werk bij Spakenburg. Deze week gaat hij zich binnen de club orienteren. Bij de wedstrijd Excelsior'31-Spakenburg zit zaterdag het duo Miel Mans/Melrik Beukers nog op de bank.

De Kock, die donderdag 48 jaar wordt, speelde profvoetbal bij FC Groningen, FC Utrecht, Roda JC en Schalke 04. Hij heeft dertien interlands op zijn naam staan en behaalde vorig jaar het diploma coach betaald voetbal.

,,Ik ben blij met deze club. Maar ik kan nog weinig zeggen over de mogelijkheden die deze groep heeft, daarvoor weet ik nog te weinig van Spakenburg. De onderhandelingen zijn namelijk erg snel verlopen'', aldus De Kock, die vorig jaar rond deze tijd werd ontslagen door De Treffers.

Voorzitter Marc Schoonebeek: ,,We hopen met Johan zo snel mogelijk uit de degradatiezone te komen. In het volgende seizoen willen we dan weer gaan voor een plek bij de bovenste drie.''

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws