IJsselmeervogels met goed gevoel winter in

IJsselmeervogels met goed gevoel winter in

IJsselmeervogels boekte op bezoek bij FC Lisse de derde overwinning op rij: 1-3. Het was voor de ’rooien’ de eerste overwinning in Lisse sinds 2011 en dankzij deze zege sluit de ploeg van Willem Leushuis het kalenderjaar af op de achtste plek in de tweede divisie.

„Het was absoluut geen makkelijk potje, maar we hebben loon naar werken gekregen”, doelde Leushuis op het slechte veld en de pittige tegenstander. Na een kleinhalf uur kwamen de gastheren nog wel op voorsprong dankzij een treffer van Lars Rauws, maar in de tweede helft stelde IJsselmeervogels alsnog orde op zaken.

„We raken niet in paniek als we achter komen”, wist Leushuis. „Bij De Dijk kwamen we sterk terug en ook nu hebben we bewezen over veerkracht te beschikken.” IJsselmeervogels kwam pas na een uur op gelijke hoogte toen Dylan Chiazor de bal in de linker benedenhoek schoof. De bezoekers pakten door en kwamen al snel op voorsprong. Christiaan van Hussen schoot de 1-2 tegen de touwen. Vijf minuten voor tijd gooide IJsselmeervogels het duel definitief in het slot toen Mike van de Laar een voorzet van de ingevallen Berry Powel tot doelpunt promoveerde: 1-3.

Dankzij de derde zege op rij sluit IJsselmeervogels de eerste seizoenshelft af als nummer acht van de ranglijst, met nog een wedstrijd tegoed. Toch werd er afgelopen week flink gespeculeerd over een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Leushuis wil daar niet op in gaan. „Mijn contract loopt na het seizoen af, maar op trainingskamp in Valencia gaan we evalueren.”

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws