HCAW heeft geen moeite met UVV

Al is het nog heel vroeg in het seizoen, het lijkt erop dat er wel heel veel mis moet gaan bij de honkballers van HCAW, wil de top vier niet bereikt worden. Na de gewonnen serie van Hoofddorp Pioniers werd UVV - de andere concurrent voor plaats drie en vier - in de eerste ontmoeting eenvoudig aan de kant gezet. De Bussumers wonnen donderdag op eigen veld met 7-1.

In de openingsinning ging de slagploeg van HCAW gelijk los op het werpen van Timo van Ancum. De Hilversummer moest drie honkslagen en een vrije loop op rij incasseren (2-0). HCAW vergat alleen om direct de genadeklap uit te delen. Ondertussen stond Jim Ploeger als een vorst te gooien. Vorige week was hij al goed voor elf keer drie slag tegen Pioniers, de slagploeg van UVV wist in de zesde inning pas voor het eerst een honkslag te noteren.

De slagploeg ondersteunde Ploeger daarna door er 3-0 van te maken. Kevin Dirksen opende met een honkslag en een dubbel van Boyd Tuhumury bracht hem over de thuisplaat. Een inning later werd Van Ancum vervangen door de zeer zwakke schakel Jose Moreno, op de reliever denderde HCAW gelijk naar 6-0. Ook Ploeger werd vervangen en Steven van Groningen moest een punt opgeven, maar HCAW corrigeerde dat net zo snel met de 7-1.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws