Elite/belofte-renners in Hartje Baarn

Elite/belofte-renners in Hartje Baarn

In de wijde omgeving worden er bijna geen criteriums meer gehouden voor wielrenners in de categorie elite/beloften. Maar de wielerronde Hartje Baarn heeft het wél voor elkaar gekregen. De koers is op 2 september 2018.

In deze categorie is het moeilijk een wedstrijd te organiseren, omdat veel van de semiprofs zich in het buitenland bevinden of in eigen land meedoen aan internationale wedstrijden.

Angela van de Voort, de voorzitster van de wielerronde in Baarn, zei in het verleden nog: „Het bijeen krijgen van deelnemers in de elite/beloften is haast onmogelijk. Deze renners kunnen overal rijden, en als je er toch aan begint krijg je er maar een paar aan de start.”

Nu gaat haar wens toch in vervulling. „Mooi hè”, zegt de Baarnse, die bij de veldcross van zaterdag in Amersfoort als jurylid van de KNWU aanwezig was. „We hebben de agenda bekeken. Eerder in de zomer kon niet, maar 2 september is een mooie datum. We laten dan ook de junioren meerijden, waardoor er hopelijk een groot peloton aan de start komt.”

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws