Ziggo Sport verkast naar Mediapark

Ziggo Sport verkast naar Mediapark

Ziggo Sport verruilt Amsterdam voor het Hilversumse Mediapark. Het paradepaardje van het bedrijf huist vanaf januari in de huidige Studio 20, die grondig wordt verbouwd en uitgebreid.

Er krijgen volgens Ziggo ’tientallen’ medewerkers een werkplek centraal op het Mediapark. De verhuizing naar Hilversum maakt grotere en geavanceerde producties mogelijk. Ziggo werkt in Hilversum samen met NEP, facilitair en technische dienstverlener op het gebied van tv en live-evenementen.

Vanaf 2017 komen alle programma’s van Ziggo Sport vanuit de vernieuwde, grotere studio en kan de zender gebruik maken van de nieuwste technische mogelijkheden.

De verhuizing naar Hilversum hing al maanden in de lucht. Het nieuws is donderdagochtend voor aanvang van het Mediapark Jaarcongres bekend gemaakt op het Mediapark.

Ziggo CEO Baptiest Coopmans is enthousiast. „Dit past in onze strategie om een toonaangevend media- en entertainmentbedrijf te zijn. We hebben zowel een groot serviceapparaat als de content in huis om de consument thuis plezier te verschaffen. Denk hierbij aan Ziggo Sport maar ook aan muziek, film en series.”

CEO Michiel van Duijvendijk van NEP is uiteraard ook blij. „Het is fantastisch dat wij voor Ziggo de complete eindregie en alle technische productiefaciliteiten voor hun sportzenders kunnen bouwen en onderhouden. De bouw van nieuwe studio’s, werkruimtes voor medewerkers, regie- en redactieruimtes is inmiddels begonnen. Eigenlijk de complete productieketen, van content creatie tot distributie.”

Hilversums mediawethouder Wimar Jaeger noemt het belangrijk dat relevante mediabedrijven in Hilversum makkelijker en sneller samenwerken. ,,Het is belangrijk voor Hilversum om de krachten te bundelen.’’

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws