Technisch probleem vertraagt opening parkeergarage

De opening van de nieuwe parkeergarage aan de Leidse Ringkade nabij het Kooiplein is uitgesteld. De brandweer heeft de sprinker-installatie afgekeurd. Wanneer de garage wel open gaat, kan de gemeente nog niet precies zeggen.

De nieuwe garage biedt 213 nieuwe parkeerplaatsen aan winkelend publiek en wijkbewoners van 7.00 tot 23.00 uur. De overdekte parking is een van de vele grote bouw- en renovatieprojecten in de wijk die aan de gang zijn of op stapel staan.

De opening van de garage bij de nieuwe vestiging van de Hoogvlietsupermarkt stond voor eergisteren gepland, maar afgelopen vrijdag werd duidelijk dat er technische problemen waren.

Francien Verbaan, omgevingsmanager van bouwbedrijf Heijmans, weet ook niet wanneer de parkeergarage wordt geopend. ,,Op Facebook staat dat het deze week gaat gebeuren. Zelf zou ik ook graag willen weten wanneer de opening is, maar alleen de gemeente weet dit.’’

Op de website van de gemeente staat dat de opening gisteren plaats zou hebben, maar dat die is uitgesteld tot de eerste week van februari. Een woordvoerster van de gemeente Leiden kan nog geen exacte datum geven voor de uitgestelde opening. Tijdens de aanloopperiode staan de slagbomen omhoog en hoeft men nog niet te betalen. Dit hoeft pas wanneer de parkeergarage op de Lammermarkt ook af is; dan wordt het centrale beheersysteem ingeschakeld. Tot die tijd kan men gratis parkeren aan de Ringkade.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws