Philippo bij finale dirigentenconcours

Philippo bij finale dirigentenconcours
© foto pr
Leona Philippo.

Singer-songwriter en actrice Leona Philippo presenteert de finale van het Concours voor Jonge Dirigenten dat dit weekend start in het Muziek Centrum van de Omroep in Hilversum.

Philippo, in 2012 al winnaar van The Voice of Holland, won eerder dit jaar de dirigeerwedstrijd ’Maestro’ bij de Avro/Tros. Bij de start van de finale dirigeert ze het Metropole Orkest.

Het Concours voor Jonge Dirigenten is een initiatief van verschillende Rotary clubs uit de regio. Studenten Orkestdirectie die de masteropleiding volgen of gevorderd zijn in de bacheloropleiding dan wel de afgelopen twee jaar het einddiploma hebben gehaald, hebben zich aangemeld. Tijdens het concours zullen ze moeten laten zien dat ze zich breed kunnen ontwikkelen, zodat ze naast het traditionele symfonische repertoire ook originele blaasmuziek, stukken uit opera en operette alsmede licht symfonische muziek kunnen dirigeren.

De eerste ronde met het Amersfoorts Jeugd Orkest vindt vandaag plaats. Ronde twee is dinsdag met KMK Johan Willem Friso. In ronde drie op woensdag wordt L’Orchestra Particolare gedirigeerd en de finale vindt zaterdag 2 juli plaats. Het programma staat op www.hilversum-muziek-concours.nl

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws