Cash-BMW super verdacht, politie doet ’niks’

Cash-BMW super verdacht, politie doet ’niks’

Een hele dikke BMW (M550xd) die bijna vier weken geleden zonder duidelijke oorzaak frontaal crasht op het puntstuk van de afrit Blaricum (Tergooi) van de A1. Inzittende(n) die spoorloos verdwijnen. En dan de ontdekking van hele stapels bankbiljetten in de kofferbak van het BMW-wrak. Hoe verdacht wil je het hebben? Maar de politie doet ’niks’.

„De zaak ligt nog bij het basisteam zelf”, zegt een politiewoordvoerster. „We hebben nog geen indicatie om op te schalen. ” Dat betekent dat het dossier nog niet eens op de rechercheburelen is beland. Laat staan dat er contact is gelegd met een regionaal of landelijk politieteam. „Daarvoor is het gevonden bedrag te klein”, zegt de woordvoerster. Om hoeveel geld het gaat, wil ze niet kwijt. „Alles wat in de auto lag wordt meegenomen in het onderzoek.”

Even terug naar die laatste zondagavond in mei. Er is geen sprake van extreme omstandigheden. Sowieso is er heel wat voor nodig om zo’n forse, snelle BMW met vierwielaandrijving uit koers te krijgen. Een verklaring voor de crash op de rimpelbuisobstakelbeveiliger ter hoogte van Crailo kan zijn dat de bestuurder op het allerlaatste moment de afslag wilde pakken.

In dat geval ligt het scenario van een achtervolging voor de hand. Niet zo’n heel raar idee als je het hebt over een auto vol cash geld en inzittenden die na zo’n tamelijk zwaar ongeval niet netjes wachten op de hulpdiensten, maar het hazenpad kiezen. Maar een getuigenoproep voor mede A1-rijders die avond? De politie vindt het (nog) niet nodig.

De BMW is in beslag genomen en als het goed is onderzocht op vingerafdrukken en DNA. Of dat wat heeft opgeleverd, het lijkt er dus niet op. Resteert de vraag of de politie het hele verhaal vertelt, of misschien toch een rookgordijn optrekt.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws