Afkicken belangrijker dan straf voor Huizer

De 51-jarige Antonius van der P. uit Huizen is door de politierechter veroordeeld tot 4 weken celstraf voorwaardelijk voor mishandeling, belediging en vernieling.

Van de veroordeling zal de Huizer weinig merken. Hij is sinds een maand opgenomen in een forensische verslavingskliniek waar hij voor een langere tijd wordt geholpen aan zijn alcohol- en drugsverslaving. Een straf die hem eerder door een andere rechtbank is opgelegd. De Huizer stond terecht voor mishandeling van zijn ex-vriendin en de vernieling van haar woning aan de Delta in Huizen. Ook beledigde hij twee agenten bij zijn aanhouding.

De verdachte die zelf niet bij de zitting aanwezig was, liet via zijn advocaat weten zich niets meer van de feiten te kunnen herinneren, omdat hij onder invloed was. Aan de toedracht werden weinig woorden besteed. Slechts dat de relatie die Van der P. met zijn voormalige vriendin had, niet omschreven kon worden als ’de meest ideale’. Het stel gebruikte veel alcohol en drugs en had vaak ruzie waarbij over en weer fysiek als verbaal geweld werd gebruikt. Regelmatig kwam het stel in aanraking met politie en justitie. Belangrijker was de vraag bij welke straf de Huizer, en de maatschappij, het meest gebaat is. Volgens de rechter is dat in eerste instantie de verplichte behandeling in de forensisch verslavingskliniek waar hij zal afkicken en wordt voorbereid op zijn terugkeer in de maatschappij. Hoe het Van der P. zal vergaan als hij uit de kliniek komt, blijft ongewis. ,,Daar moeten we maar het beste van hopen”, aldus de politierechter.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws