Zwart-wit: Excuses

Zwart-wit: Excuses

Rapper Boef, die een paar vrouwen die hem een lift aanboden voor ’kechs’ (hoeren) uitmaakte, heeft na stevig aandringen op sociale media excuses aangeboden.

Ongeloofwaardig, vindt Ismail llgün, die zelf per vlog excuses aanbod aan het raadslid Juliëtte Rot, de politie en inwoners van Poelenburg voor zijn treitervlogs. Maar wel op last van justitie, die met de Zaankanter afsprak dat de zaak tegen hem wegens opruiing en belediging van het openbaar gezag gesloten zou worden, als hij voor september 2017 zijn spijt zou betuigen. En zie, eind augustus borrelde dit ’welgemeende’ sorry spontaan op uit de man die tegenwoordig onder contract staat bij platenlabel TopNotch.

Ook Camiel Eurlings sprak dit weekend zijn mea culpa uit over de mishandeling van zijn vriendin, nu ruim twee jaar geleden. Niet uit zichzelf, maar omdat zijn baantje bij het IOC op het spel staat. Too little, too late, is de algemene opinie, maar het NOC*NSF heeft al laten weten de geste van Eurlings een stap in de goede richting te vinden.

Spaar ons in 2018 nog meer van dit soort krokodillentranen. Van mijn moeder leerde ik al dat er niets mis is met het maken van excuses als je iets verkeerd gedaan hebt. Maar dan moet je het wel menen. Zo niet, hou dan liever je mond. Slappe excuses tellen niet.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws