Zomerstorm bezorgt verkeer veel overlast [update]

Zomerstorm bezorgt verkeer veel overlast [update]

Het verkeer in Nederland heeft dinsdag veel last gehad van de zomerstorm die over het land raasde. Vooral de avondspits ondervond veel hinder, er stond 700 kilometer file, twee keer zoveel als normaal op een dinsdagavond, zegt de ANWB.

Aanhangers vielen om door de wind, fietsers konden zich nauwelijks staande houden door de windvlagen.

Op verschillende plekken kwamen er bomen en takken op de weg. Op de Moerdijkbrug kwam een mobiel toilet op het wegdek terecht, waardoor de weg enige tijd was afgesloten. Rond 20.00 uur besloot Rijkswaterstaat de Afsluitdijk grotendeels af te sluiten. Rijkswaterstaat heeft drie stroken uit veiligheidsoverwegingen gesloten omdat een bouwsteiger bij de heftorens bij Kornwerderzand door de aanhoudende storm wankel is geworden.

Treinreizigers liepen ook forse vertragingen op door de storm. Zo reden er tussen Schiphol en Hilversum geen intercity's omdat er een boom op het spoor was gevallen. Op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda konden geen treinen rijden door een defecte bovenleiding.

De harde wind zorgde ook op andere plaatsen in Nederland voor problemen in het treinverkeer. Op meerdere plekken waaiden bomen op het spoor. Ook de metro in Amsterdam lag er lange tijd uit omdat er dakplaten op het spoor terecht waren gekomen.

Het was de eerste zomerstorm in bijna twee jaar. Weerdiensten waarschuwen dat de storm ook woensdag nog overlast kan geven. Hoewel het formeel nog geen zomer is, wordt al wel gesproken over een zomerstorm. Voor meteorologen begint de zomer al 1 juni.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws