Wel strandboulevard, geen

Tweede Paasdag naar de meubelboulevard. Dat is een wetmatigheid. Dus ook in Volendam. Maar er geldt nog een andere wet.

’Vrouwtje bloot, handeltje dood’. Zo luidt het jaarlijks terugkerende credo bij marktkooplieden, zodra de zon bovenmatig schijnt.

Carré Wonen & Slapen aan de Julianaweg heeft met dat uitzonderlijk vroege scenario dit jaar duidelijk geen rekening gehouden. Franjetapijt

De banken zijn gestofzuigd, de airco draait op volle toeren en bij binnenkomst wordt men begroet door het mooiste zilverkleurige franjetapijt dat de winkel in voorraad heeft. Er is geen bezoeker te bekennen. ,,Tja, van het mooie weer moeten we het niet hebben’’, verzucht verkoopster Gina. ,,Als het slecht weer geweest was, zouden hier mensen rondlopen met dienbladen vol hapjes en kun je met die dobbelsteen gooien voor korting.” Ze wijst naar een grote dobbelsteen die op de balie ligt terwijl ze zich met haar andere hand wat koelte toe wappert.

,,Ik denk dat er nu zo’n honderd mensen zijn, verspreid over drie verdiepingen. De koopzondag in september wordt vast wel een succes. Als het buiten stormt, is het hier binnen net de Kalverstraat.” Vandaag is teleurstellend genoeg geen goede graadmeter voor een gemiddelde koopzondag in de meubelboulevard.

En de ruime toonzalen zijn nog wel zo prachtig geëtaleerd. De ingerichte kamers overwelven je met aardekleuren maar er is ook gedacht aan excentrieke details. Zo hangt er boven elke bank een ander kunstwerk, soms kom je ergens een retrolamp of zwarte barokkandelaar tegen maar zijn er ook paarse glitterkussens en lampen in de vorm van kroontjes. Voor ieder wat wils.

Lees meer in Dagblad Waterland van maandag 26 april.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws