Provinciale wegen worden stiller

Provinciale wegen worden stiller
© ANP

De provincie Noord-Holland verlaagt de geluiddrempel voor de provinciale wegen. Om dit te bereiken zal 5,5 kilometer van de provinciale wegen bedekt worden met stil asfalt.

De huidige geluiddrempel is 65 dB. In de toekomst wordt dit 63 dB, zo staat in het nieuwe Actieplan geluid voor de periode tussen 2018 en 2022.

Hoge belasting op omliggende woningen kan gezondheidseffecten en hinder voor bewoners opleveren. Als het aan gedeputeerde Adnan Tekin van Milieu ligt, gaat de provincie nog verder met het verlagen van de geluiddrempel.

,,Op verzoek van Provinciale Staten onderzoeken we de mogelijkheden om de geluiddrempel buiten de bebouwde kom verder naar 60 dB te verlagen. Hierdoor hebben straks nog meer Noord-Hollanders minder geluidsoverlast. Verschillende onderzoeken tonen aan dat een goede nachtrust essentieel is voor de gezondheid en een gezonde leefomgeving.’’

Op plekken waar de geluidbelasting op omliggende woningen worden provinciale wegen bedekt met stil asfalt. Het gaat om de N232 bij Badhoevedorp, de N242 bij Noord- en Zuid-Scharwoude, de N246 bij Wormerveer, de N247 bij Broek in Waterland, bij Monnickendam en bij Oosthuizen en de N522 bij Oudekerk aan de Amstel.

Daarnaast komen 59 afgelegen woningen in aanmerking voor het plaatsen van gevelisolatie.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws