Politie staat 'winkeldiefstal' Hilversum toe

Met medeweten én goedkeuring van de politie en de gemeente zijn 25 Hilversumse winkeliers bestolen van een grote hoeveelheid veelal waardevolle spullen. De getroffen winkeliers kunnen hun eigendommen komende maandag ophalen in het Hilversumse gemeentehuis.

Ze krijgen dan ook met een verborgen camera gemaakte beelden te zien van de diefstallen, een landelijke noviteit. Ook krijgen ondernemers tips om winkeldieven de wind uit de zeilen nemen.

Twee ’dieven’ gingen afgelopen vrijdag een ochtend lang ’shoppen’ in de winkelcentra Gijsbrecht van Amstelstraat, Havenstraat/Vaartweg en de Riebeeckgalerij. Deze winkelgebieden hebben alledrie het Keurmerk Veilig Ondernemen’ (KVO) en zijn om die reden geselecteerd. Gepensioneerd politieman en Goois KVO-adviseur Maarten van Weel is enorm geschrokken van het gemak waarmee de winkeliers konden worden bestolen. ,,En het gaat echt niet alleen om kleine zelfstandigen, het is een mix van verschillende soorten winkels.’’

Ook schokkend: niet één winkelier sloeg alarm, ook niet naderhand. De actie met 'mystery crime shoppers' is nog niet eerder gehouden in de regio.

Lees meer hierover in de krant van woensdag 16 november

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws