Loterijverlies dagvaardt ’tegenstanders’

Loterijverlies dagvaardt ’tegenstanders’

Loterijverlies b.v., de partij die namens 194.000 mensen een schadevergoeding probeert los te krijgen van de Staatsloterij, heeft 14 ’tegenstanders’ gedagvaard, waaronder de Staat.

Dat laat Ferdy Roet, initiatiefnemer van Loterijverlies weten. Ook de Nederlandse Loterij (moederbedrijf van de Staatsloterij), het ministerie van Financiën en oud-bestuurders van de Staatsloterij worden gedagvaard.

Volgens Roet hebben de gedagvaarde partijen er elk op hun eigen manier aan bijgedragen dat honderden miljoenen euro’s bij de Staatsloterij zijn weggesluisd ten nadele van de schuldeisers en worden er geen voorzieningen getroffen om deelnemers te compenseren.

De Hoge Raad bepaalde twee jaar geleden dat de Staatsloterij deelnemers had misleid door ook niet verkochte loten mee te laten doen aan de trekkingen. Roet eist nu honderden miljoenen euro’s aan schadevergoeding.

Woordvoerder Jan Driessen laat namens de Nederlandse Loterij weten dat het ’een aantoonbaar onjuiste bewering’ is dat er honderden miljoenen euro’s zijn weggesluisd. ,,Dat is echt onzin.’’ Hij geeft wel aan dat er geen voorzieningen zijn getroffen voor schuldeisers.

De loterij heeft eerder aangegeven nog wat te willen doen richting gedupeerden. Volgens Driessen wordt er nog steeds onderhandeld met Staatsloterijschadeclaim - en dus niet met Loterijverlies - maar hebben partijen afgesproken om over lopende onderhandelingen geen mededelingen te doen.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws