Cees Loggen lijsttrekker voor de VVD Provinciale Staten

Cees Loggen lijsttrekker voor de VVD Provinciale Staten
© Foto provincie NH
Cees Loggen

Cees Loggen is gekozen tot lijsttrekker voor de VVD in Noord-Holland bij de provinciale Statenverkiezingen. Naast Adnan Tekin (PvdA) is Loggen de tweede gedeputeerde die de lijst van zijn partij aanvoert.

Loggen werd unaniem gekozen door het bestuur van de VVD Noord-Holland, nu nog de grootste fractie in de Staten. Hij volgt in deze rol Elisabeth Post op. Loggen is gedeputeerde met in zijn portefeuille water, waterrecreatie, personeel & organisatie, ICT en Europa.

Voordat hij gedeputeerde werd was hij fractievoorzitter. Ook was hij wethouder in de gemeente Haarlemmermeer.

Met de bekendmaking van Loggen zijn de lijsttrekkers van de vier coalitiepartijen bekend. Bij de PvdA is Adnan Tekin de opvolger van de overleden Tjeerd Talsma. Bij het CDA is Dennis Heijnen de beoogd lijsttrekker als opvolger van Jaap Bond. En D66 heeft fractievoorzitter Ilse Zaal naar voren geschoven. In 2015 trok Joke Geldhof nog de kar.

De meeste andere partijen moeten hun lijsttrekker nog bekend maken. GroenLinks zoekt nog naar een opvolger van Alwin Hietbrink en ook Bram van Liere van de PvdD keert niet meer terug in de Staten. De lijsttrekkers van de PVV en SP worden pas dit najaar bekend gemaakt.

Voor de ChristenUnie gaat Michel Klein op herhaling.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws