Zorgen in Nieuw-Loosdrecht over snelheidsduivels

Inwoners van Nieuw-Loosdrecht vrezen voor een nieuw dodelijk ongeval als er niets wordt gedaan tegen snelheidsduivels die in de auro of op de motor het dorp onveilig maken.

Dat blijkt uit een brief die de Wijdemeerse gemeenteraad deze week kreeg van een zeer bezorgde inwoonster en uit tal van ontboezemingen op Facebook. Deze mensen zeggen dat ze herhaling vrezen van het ongeluk dat de 19-jarige Hilversumse Fleur Balkestein op 16 maart vorig jaar op de Nieuw-Loosdrechtsedijk fataal werd. Een Porsche ramde haar auto. Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat die Porsche 167 kilometer per uur reed.

De briefschrijfter meldt dat ze onlangs op het terras van cafetaria De Schakel in Nieuw-Loosdrecht zat toen ze zich rot schrok van een motorrijder die ’met een snelheid van meer dan zeker 100 km per uur langs scheurde’. Ze wijst erop dat op Facebook tal van berichten voorkomen die signaleren dat er in Nieuw-Loosdrecht - vooral op de Tjalk, de Rading en de Nieuw-Loosdrechtsedijk - geregeld veel te hard wordt gereden. Zo meldt iemand: ,,Dat racekonijn kwam net weer voorbij. (. . .) Echt schofterig hard. Het is een zwarte Ford Mustang.’’ Iemand anders zag op de Tjalk een zwarte Mercedes scheuren, weer een ander signaleerde op de Tjalk een racende zwarte cabrio, mogelijk dezelfde die een dorpsgenoot waarnam op de Frans Halslaan.

De briefschrijfter concludeert: ,,Er moet hier iets gebeuren in Nieuw-Loosdrecht. We kunnen erop wachten dat er weer een noodlottig ongeval gebeurt zoals met Fleur.’’

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws