Weesp op zoek naar straatnamen voor Weespersluis

Weespers maar ook niet-Weespers mogen meedenken over straatnamen in de nieuwe wijk Weespersluis (voorheen Bloemendalerpolder).

Weesp verbindt er ook dit keer een prijsvraag aan. Iedereen die suggesties heeft kan deze mailen naar: straatnamen@weesp.nl

„Deelnemers aan de prijsvraag dienen er rekening mee te houden dat Weespersluis vooral een woonlandschap wordt waarbij groen en water een belangrijke rol spelen”, helpt de gemeente de meedenkers. „Er komen veel mogelijkheden in de wijk om te recreëren bij en op het water. Woorden die betrekking hebben op planten, bomen, dieren, water, natuur, biologisch, organisch, boten en vissen zijn hierbij bijvoorbeeld van toepassing.” Inzenden kan tot 30 september. De prijsvraag heeft betrekking op de eerste fase huizenbouw. Voor de volgende fasen komen aparte prijsvragen. In de eerste fase wordt gestart met de buurten Lanenrijk en een stukje Vechtrijk. „Een suggestie moet mogelijkheden bieden om verder te borduren op een thema”, aldus de gemeente die als voorbeeld de Muziekwijk in Almere geeft. „De wijk heeft daar als thema muziek en is opgedeeld in buurten met herkenbare namen van componisten (Mozartweg), muziekinstrumenten (Lierstraat), popartiesten (Elvis Presleystraat) en muziektermen (Andantestraat).” Begin november maakt Weesp de bedenker van de winnende straatnamen bekend.


Wil je niks missen van Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Laatste nieuws