Wakkere Tesla ’vangt’ auto-inbreker

Wakkere Tesla ’vangt’ auto-inbreker
© archieffoto
Een Tesla.

Een auto-inbreker in Hilversum liep tegen de lamp door prima camerabeelden uit een Tesla. Maar is het nou een nieuw snufje van het hightech automerk of niet?

De hoofdrol voor de ’wakkere’ Tesla blijkt uit de aangifte van de inbraak eind augustus aan de De Rijklaan. De opname start op het moment dat de crimineel langs fietst. Blijkbaar slaat zijn wifi-verklikker alarm. Hij stopt, pakt een steen en gooit een ruit in. Van de achterbank grist hij de laptoptas en fietst hard weg.

Nog voor de recherche de man op het spoor was, vond het slachtoffer hem. Ze zag hem zondag 11 september fietsen op de Kapittelweg in Hilversum. Kort daarop is de 27-jarige man uit Nieuwegein opgepakt. Een Tesla heeft tegenwoordig zoveel camera’s aan boord, dat het ’niet moeilijk’ moet zijn om ze op deze manier in te zetten, zegt een verkoopadviseur van het merk. Maar officieel ’kan’ de auto dit nog niet en is er dus geen sprake van een extra verkoopargument, erkent hij. De Tesla-persafdeling: ,,Dit klinkt als een dash- of carcam. Die bevestigen autobezitters zelf in hun auto.’’

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws