VVD: ’Einde aan onrust in Blaricum over BVV-dossier nodig’

VVD: ’Einde aan onrust in Blaricum over BVV-dossier nodig’

,,Wij zijn natuurlijk blij dat de coalitiepartijen nu ook de geheimhouding van het BVV-dossier af willen halen. Dat hadden we niet verwacht. Daar hebben wij vorig jaar vanaf het begin voor gestreden.’’

De nieuwe fractievoorzitter van oppositiepartij VVD, Christien Dobber, vindt de uitleg, de motivatie in de komende raadsvergadering van ,,cruciaal belang’’.

,,We zijn blij dat er een einde komt aan een onverkwikkelijke situatie. Er moet ook een einde komen aan de onrust in het dorp. Het gonst van de geruchten en speculaties. Dat is niet goed. Niet goed voor BVV, niet goed voor de gemeenteraad, niet goed voor het beeld van het openbaar bestuur, de wijze waarop wij met elkaar omgaan. We vinden het onverkwikkelijk hoe de gemeenteraad met geheimhouding omgaat. Je moet geheimhouding wel uit kunnen leggen. Als geheimhouding wordt opgelegd om fouten te verdoezelen - de aanbestedingsregels zijn niet gevolgd - daar kunnen wij als VVD niet in meegaan. Dat komt het bestuur niet ten goede en ook niet het democratisch gehalte. Want wij als raadsleden kunnen er dan niet meer over praten in het openbaar, moeten voorzichtig zijn met wat we zeggen. Eigenlijk worden we monddood gemaakt. Het belemmert ons en dat is gewoon niet goed. Ik kan me niet voorstellen dat de coalitiepartijen (HvB, DBP en CDA) daar blij mee zijn.

En waarom komen ze nu met de opheffing van de geheimhouding? De genoemde redenen - het tijdsverloop sinds vorig jaar en de feestelijke opening van de BVV-kleedkamers - zijn drogredenen. Waarom willen ze nu hun straatje schoonvegen? Het zou mij niet verbazen dat het iets te maken heeft met de gemeenteraadsverkiezingen.’’

De VVD komt met een eigen voorstel voor de opheffing van de geheimhouding.

Jammer

De andere oppositiepartij, D66 Blaricum, is ook al lang voor opheffing van geheimhouding, net als Rob Bruintjes (Democratisch Alternatief Blaricum) die een motie van wantrouwen in petto heeft. Carin Francken(D66); ,,Hoe langer je het BVV-dossier onder de pet houdt, hoe meer dit een eigen leven gaat leiden. Zo jammer voor de politiek en de sfeer in het dorp.’’ D66 pleit voor accommodatiebeleid in plaats van ’wurgcontracten’ met sportverenigingen.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws