Vrachtwagen vol AH-artikelen voor Gooise Voedselbank

Vrachtwagen vol AH-artikelen voor Gooise Voedselbank
Vrijwilligers van de supermarktactie voor de Voedselbank.

De supermarktactie in Albert Heijn Kerkelanden aan de Kapittelweg in Hilversum heeft een vrachtwagen vol eten voor de voedselbank opgeleverd.

Bij de tweedaagse actie schonken klanten naar schatting vijfduizend artikelen aan de vrijwilligers. Het ging om vijf geselecteerde producten waaraan grote behoefte bestaat bij de Voedselbank. De actie was ’een groot succes’ en de blikken soep, groente, pakken koffie, thee en flessen zonnebloem vlogen binnen. In totaal zijn 234 kratten opgehaald en naar de grote opslag in Huizen gebracht.

’Hartverwarmend’ noemt Henske Jakobs van de Voedselbank in Hilversum de reacties van klanten. ,,Een vrouw die een blik kwam geven vertelde dat ze zelf elk dubbeltje moet omdraaien en dus ’weet hoe het is’. Een andere dame meldde zich spontaan als vrijwilliger. Een meneer op leeftijd die voor zichzelf drie boodschapjes deed, kwam met een kar met tien producten voor ons.”

In totaal zestig vrijwilligers, onder wie scholieren van het ATC, leidden de actie in goede banen. ,,Ze waren geweldig!” Voedselbank Gooi en Omstreken, die wekelijks in totaal 450 pakketten uitdeelt - zoekt altijd vrijwilligers voor nieuwe supermarktacties om producten in te zamelen. Zij wisselen elkaar af en werken in blokken van drie uur. Aanmelden kan via hrm@voedselbankgooi.nl of 035- 5339775.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws