Vondst Bermbende: inbrekersgereedschap in de berm bij Larenseweg Hilversum

Twintig bermschoonmakers tarten maandag de regen op de Westerheide bij La Place en halen meer dan honderd kilo rommel uit de natuur. De gekste dingen zitten ertussen. Bermbende verzamelt curieuze voorwerpen, ze zijn woensdag te zien in de krant.

Een ijzervijl met grote zaklamp en twee paar gympen. ,,Gedumpt door inbrekers.’’ Daar heb je geen hogere wiskunde voor nodig. De berm toont ons vaker de zelfkant van de samenleving. Even vaak trouwens als tekenen van plezier. Midden in de prikstruiken ligt de bal van een hond. De eigenaar kon er niet meer bij.

De Larenseweg ziet er redelijk schoon uit, op een paar dozijn blikjes na waarvan dagelijks verse aanvoer gegarandeerd is.

Smeriger dan ooit is de dagcamping in Hilversum. Een versplinterde glasplaat, een wrakke buggy, overtollige tentstokken verstoren de schoonheid van moeder natuur. We stouwen vier vuilniszakken vol, maar het terrein is nog verre van opgeknapt.

Een Laarder spreekt ons aan. ,,Ik woon hier om de hoek, het is verschrikkelijk wat mensen hier allemaal neergooien. Elke dag ruim ik het op. Jullie doen goed werk, mijn complimenten.’’

Een blik Red Bull brengt ons op het idee Formule 1-racer Max Verstappen uit te nodigen om mee te prikken, in de hoop dat hij het goede voorbeeld geeft. Dat het geen afgang is lege blikjes mee naar huis te nemen in plaats van op straat te mikken.

Bermbende is dinsdag actief op de hei bij Bussum, kop Laarderweg

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws