Volksfeesten op zijn Hilversums

Volksfeesten heb je in soorten en maten, maar in Hilversum is er iets heel merkwaardigs mee aan de hand.

Dat blijkt uit een brief die burgemeester en wethouders onlangs aan de gemeenteraad stuurden. Die brief gaat over de vorig jaar toegekende subsidies aan allerlei organisaties en instellingen.

De subsidies zijn onderverdeeld naar de zestien gemeentelijke programma’s. Een daarvan is programma 12: Sport en Recreatie. Daar vinden we bijvoorbeeld de subsidie voor de City Run. Dat betreft ’beleidsdoel 12.1: vergroting sportdeelname, gezonde leefstijl en sportklimaat’.

Er is ook nog ’beleidsdoel 12.3: voldoende veilige openbare ruimte om te spelen/bewegen’. In dat kader gaf de gemeente Hilversum vorig jaar 815 euro subsidie. In de brief van b en w lezen we daarover: ,,De ’volksfeesten’ vallen ook onder dit programma’’. Bedoelen ze de intocht van Sinterklaas? Nee. Koningsdag misschien? Nee. Geloof het of niet, dat bedrag van 815 euro voor volksfeesten, schrijven b en w, ’wordt besteed aan de jaarlijkse herdenking in augustus van de gevallenen in Nederlands-Indië’. De Indië-herdenking als volksfeest! Als ’veilige ruimte om te spelen/bewegen’! ,,Heel bijzonder’’, zegt Eric Bodar van het organisatiecomité als we hem dit vertellen. Je zou ook kunnen zeggen: bureaucratische botheid. Aduh, bodoh sekali, zo dom zeg.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws