Vierduizend bezoekers aan Huizer reuzenrad

Vierduizend bezoekers aan Huizer reuzenrad
Zicht vanaf 22 meter hoogte.

Met zo’n vierduizend bezoekers kan in ieder geval het reuzenrad, de grootste publiekstrekker van het ’Huizen draait doorrr!’, een succes worden genoemd. De kans is groot dat het winterevenement eind dit jaar zijn tweede editie beleeft.

Het winterplein bleek een populaire bestemming voor de kerstvakantie en heeft vele bezoekers uit Huizen en omgeving getrokken, constateert winkeliersvereniging ’t Hart van Huizen, die samen met de gemeente tekende voor de organisatie.

Het 22 meter hoge reuzenrad op het Oude Raadhuisplein.
© Foto’s Michel van den Bergh, Studio Kastermans, Albert van der Linden.
Het 22 meter hoge reuzenrad op het Oude Raadhuisplein.

Het evenement op het Oude Raadhuisplein ging pas op 27 december van start omdat de marktkooplieden geen afstand wilden doen van de doorgaans drukbezochte warenmarkt op de dag voor Kerst. Een week later was dat geen probleem: de markt was bereid op de veel rustiger oudejaarsdag wel wat in te schikken.

Het 22 meter hoge reuzenrad was volgens de centrumwinkeliers een groot succes. ’Zo’n 4.000 mensen maakten een ritje om vanuit de lucht te genieten van het prachtige uitzicht.’

Ze konden hiervoor sparen voor korting of gratis muntjes bij de diverse winkeliers. ’Ook kregen alle 400 dappere deelnemers aan de Nieuwjaarsduik op 1 januari korting op het reuzenrad.

Daarnaast waren er diverse selfieacties, waarbij bezoekers leuke prijzen konden winnen met een selfie gemaakt vanuit het reuzenrad.’ Het rad draaide tijdens de kerstvakantie dagelijks van tien uur ’s ochtends tot sluitingstijd van de winkels.

Oliebollen bij de Oudjaarsborrel.
Oliebollen bij de Oudjaarsborrel.

Goed bezocht

De omringende activiteiten op het winterplein werden volgens ’t Hart van Huizen ’goed bezocht’. Zo werden bezoekers op vrijdag 30 december getrakteerd op Top 2000-livemuziek van pianist Martin van Gulik in combinatie met DJ Paul C4GE.

Tijdens de Oudejaarsborrel in het reuzenrad konden Huizers proosten op het nieuwe jaar. ’Er werd zelfs een speciale Huizen Lakt Doorrr!-actie georganiseerd ten behoeve van Serious Request, inhakend op de succesvolle nagellakactie van Tijn.’

Zicht vanuit het reizenrad.
Zicht vanuit het reizenrad.

Ook aan de kleinste Huizers was gedacht. Zo bracht niet alleen Brandweer Sam een bezoekje aan het winterplein, ook vond op woensdag 4 januari een speciale kindermiddag plaats waarbij het gehele plein in het teken stond van Fun 4 Kids.

Zo’n 150 kinderen kwamen met hun ouders langs en lieten zich schminken of namen deel aan de diverse workshops, zoals dansen, schaken of boksen.

Het winterevenement duurde tot en met 6 januari. Wethouder en initiatiefnemer Marlous Verbeek meldde kort daarvoor al dat de ondernemers tevreden waren over de omzet van het reuzenrad en de kraampjes.

De gemeente Huizen stopte twintig mille in het winterfeest in het Oude Dorp, dat - ’afhankelijk van het succes’ - dit jaar een tweede editie beleeft.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws