Vervolg avonturen Huizer vissersfamilie

Vervolg avonturen Huizer vissersfamilie

Bijna drie jaar na na het verschijnen van de historische roman Lieve Hart, ligt nu Gevangen Wind in de winkel. Auteur is Janine van der Hulst-Veerman uit Huizen.

Gevangen Wind is het vervolg op Lieve Hart en gaat over een Huizer vissersfamilie. Beide verhalen, waarin Marrie de hoofdrol speelt, zijn gebundeld in deze nieuwe uitgave.

Van der Hulst beschrijft het oude Huizen, het armoedige, uitzichtloze leven dat de vissers en hun gezinnen leidden en de gevaren op zee.

In deel twee schetst ze de opkomst van de kaashandel, het alternatief voor de visserij. Mannen die eerst de kost nog verdienen met de visserij, kiezen steeds vaker voor het venten van kaas. Ze worden ’Duitse kruiers’ genoemd omdat ze vooral kaas verkopen in Duitsland.

Van der Hulst vult in haar boek historische feiten aan met fictie. Ook schuwt ze het gebruik van Huizer dialect niet. Ze laat zich inspireren door oude familieverhalen. En om meer te weten te komen over de ’Duitse kruiers’ is ze in het archief gedoken van kaasgroothandel Visser Kaas, die dit jaar zijn honderdjarig bestaan viert.

Gevangen Wind, uitgeverij Lieve Hart kost 20 euro 95.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws