Stem hier op het mooiste bouwwerk van Hilversum

Stem hier op het mooiste bouwwerk van Hilversum
© Hilversumse Architectuurprijs
Logo van de Hilversumse Architectuurprijs

Voor de vijfde keer wordt dit jaar de tweejaarlijkse Hilversumse Architectuurprijs (HAP) uitgereikt. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Kees Rijnboutt, bepaalt welke architect er op 6 april met de Vakprijs vandoor gaat. Er is ook een Publieksprijs. Via deze website kan worden gestemd op één van de tien genomineerde bouwwerken. Stemmen kan tot en met zondag 12 maart. Stemmers wordt verzocht hun e-mailadres achter te laten op het stemformulier, zodat ze kunnen worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op 6 april in het raadhuis van Hilversum.

De tien genomineerden voor de vijfde Hilversumse Architectuurprijs zijn gekozen uit ruim vijftig bouwwerken die in 2015 en 2016 zijn neergezet en in gebruik genomen.

Opvallende projecten zijn onder meer het Crematorium Zuiderhof aan de Kolhornseweg (Bierman Henket Architecten) en Villa Industria (herontwikkeling van de oude gasfabriek door Mecanoo Architecten). De lijst met nominaties telt deze keer ook een aantal vrijstaande woningen, bijvoorbeeld een villa aan de Jac. Pennweg en een woning aan de Pim Jacobsstraat. De natuurbrug over de Utrechtseweg van Bosch Slabbers Landschapsarchitecten maakt ook kans op de Vakprijs of de Publieksprijs.

Opvallend is ook de nominatie van het MH17 monument van Ontwerpstudio Lamme in het Dudokpark en de veertien koopwoningen aan de Raafstraat van Aalberts Ontwikkeling. Uitverkoren zijn verder nog het kantoor van De Alliantie en 95 appartementen op het voormalige Lucentterrein (Studioninedots), woningen aan de Kruisstraat-Laanstraat (Loosbroek Architecten) en de vrijstaande woning Vivaldipark 14 (Mix Architectuur).

Kijk voor foto’s en korte beschrijvingen van de bouwwerken op de playlist Hilversumse Architectuurprijs. Klik hier. Om naar het stemformulier te gaan klik hier.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws