Smitsveen Soest organiseert zelf vakantiepret

Smitsveen Soest organiseert zelf vakantiepret
Een van de activiteiten.

Bewoners van Smitsveen, gymclub de Springbokken en de buurtsportcoach hebben zich deze week sterk gemaakt voor extra sport- en spel voor de jeugd in wijk Smitsveen, die vaak zelf niet op vakantie kan.

Het voorzag overduidelijk in een behoefte, gezien de circa dertig kinderen die donderdagochtend in de gymzaal kwamen.

Ook de eerste twee dagen was het ondanks de hitte lekker druk. Het initiatief was afkomstig van wijkbewoonster Sonja Wolf, die de gymclub voorstelde om met buurtsportcoach Mauro Peters een programma te maken, los van de activiteiten van Balans in de Plantage.

Buurtsportcoach Mauro aan het werk
© foto’s sonja wolf
Buurtsportcoach Mauro aan het werk

Peters (23) is een van de zes in Soest werkzame, gesubsidieerde coaches die activiteiten organiseren. Hij doet dat voor Bink kinderopvang, met de gymclub ook buiten de vakantie al.

,,Superleuk, die diversiteit aan culturen, verbanden tussen de mensen leggen”, aldus een dik tevreden Peters. ,,Er zijn hier behoorlijk wat kinderen die nooit op vakantie gaan. En dan kun je ze beter spelenderwijs bezig houden, toch?”

Gymtoestellen tevoorschijn gehaald en spelen maar.
Gymtoestellen tevoorschijn gehaald en spelen maar.

Buurtbewoonster Sonja Wolf, blij met het succes van de nieuwe activiteit, was dagelijks druk met het bakken van een dikke stapel pannenkoeken voor na het sporten. En van de Springbokken waren Marina van den Heuvel en haar dochter als vrijwilligers volop in touw.

,,Volgend jaar weer. Wie weet samen met nog meer partijen zoals Balans (welzijnsstichting, red.)”, aldus Van den Heuvel.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws