Reddingsactie door personeel Bergman Clinics

Reddingsactie door personeel Bergman Clinics
© Foto Caspar Huurdeman
Onwel geworden.

Personeel van de Bergman Clinics in Naarden aarzelde geen moment toen een vrouw aan de balie om hulp riep bij een onwelwording op de Rijksweg.

Onmiddellijk stoven verpleegkundigen en polikliniekmedewerkers mee naar buiten. Op de weg stond een auto waarvan de bestuurder op leeftijd onwel was geworden. ,,Zijn partner is patiënt bij ons en ze waren na vertrek bij de kliniek weer op weg naar huis”, zegt woordvoerder Christiaan Boer van de kliniek.

Te laat

De medewerkers begonnen ter plaatse met reanimeren. In no time arriveerde de ambulance, maar de bestuurder overleed ter plaatse. ,,Helaas kwam hulp te laat. Heel triest”, reageert Boer. Bij het personeel zat de schrik er goed in. ,,Verschrikkelijk als je zoiets meemaakt. Dit gebeurt zelden. Als team is daar ook bij stilgestaan.”

Boer is tevreden over de eerstehulpverlening door de medewerkers. ,,Daar ben ik trots op. Zorgverlening zit hier bij iedereen in het DNA.” De kliniek heeft contact met de vrouw. Bergman Clinics is gespecialiseerd in een aantal veelvoorkomende behandelingen op het gebied van bot, pees en gewricht, ogen, huid, maag en darm, hart en uiterlijk.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws