Rechtbank beslist: vader van negentien kinderen blijft in cel

Henk K. uit Spakenburg blijft nog langer in de gevangenis. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland woensdagochtend bepaald. De vader van negentien kinderen wordt verdacht van ernstige mishandeling van zijn nakomelingen en misbruik van een dochter.

Ook laat de rechtbank K. beoordelen door deskundigen van het Pieter Baan Centrum. K. onderging al een onderzoek door een psycholoog, maar die kon op basis daarvan geen diagnose stellen. Op advies van zijn advocaat Julien Maalsté werkte de Spakenburger tot nog toe verder nergens aan mee.

Maalsté vroeg woensdag om vrijlating van K. (57), in afwachting van zijn strafzaak. Onderzoek in het Pieter Baan Centrum is volgens hem alleen maar bedoeld om meer informatie te krijgen.

K. zit sinds eind september vast. Hij heeft geen contact meer met zijn kinderen. Zijn zeven nog minderjarige kinderen zijn bij pleeggezinnen ondergebracht.

Zijn vrouw Diana wordt verdacht van medeplichtigheid. Zij is al geruime tijd op vrije voeten.

Volgens K.’s advocaat is de aangifte van zijn dochters een wraakactie. Hun vader deed eerder aangifte tegen hén wegens diefstal van bijna een halve ton aan contant geld.

Maalsté meldde ook dat een deel van het gezin vader Henk juist steunt en geen vertrouwen heeft in de politie. Die zou vooringenomen zijn. Hij stelde woensdagochtend in de rechtbank dat de beschuldigingen afkomstig zijn van ’een kleine minderheid van de negentien kinderen’. Zeven volwassen kinderen zouden de beschuldigingen zien als ’leugens en verzinsels’.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws