Primark strooit met 140 banen in Hilversum

Primark strooit met 140 banen in Hilversum
© Foto’s Annemarie de Jong
De budgetkledinggigant Primark gaat dit voorjaar open in Hilvertshof.

Met zwaaibewegingen trekt Peter Buuron de enorme glasgevel van de nieuwe Primark in Hilvertshof streeploos schoon.

,,Alles moet glimmen, hè!”, straalt hij. Donderdag is de casco-oplevering van het pand aan de Groest-zijde. Nu gaan de aannemers van Primark aan de slag om de gigantische ruimte van 5000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen en kelder, om te toveren tot modewalhalla.

’Speedmeet’

Ondertussen is Primark hard bezig personeel te werven voor de razend populaire budgetkledingwinkel, die dit voorjaar voor publiek opengaat. Het gaat om in totaal 140 vacatures, meldt centrumwethouder Floris Voorink.

Woensdag vond in het raadhuis van Hilversum een ’speedmeet’ plaats tussen Primark en werkzoekenden.

,,Daar zijn honderden mensen op af gekomen. Jong, oud, heel wisselend. Ook mensen ’uit de kaartenbak’ die al lang werk zoeken. Leeftijd is geen item. Primark is bekend om de lage prijzen en moet het echt van volumes hebben. Je moet hard werken, maar ze betalen iets beter dan marktconform. Dat vind ik heel fijn.”

De wethouder kijkt positief terug op de bijeenkomst.

,,In mijn vorige leven ben ik recruiter geweest en het ging er zeer professioneel aan toe. Ze stonden daar met hart en ziel hun bedrijf te verkopen. Iedereen kon ter plekke solliciteren, ook online. Begin februari vinden sollicitatiegesprekken plaats. Ze maken nu goed vaart met personeel werven. Er zijn een hele hoop banen te verdelen. Van magazijnmedewerker, mensen die de winkel mooi houden, die achter de kassa staan, het geld verwerken, echt van alles.”

Geoliede machine

Voorink is dolblij met de komst van Primark naar Hilversum.

,,Het is een geoliede machine van Ierse oorsprong, die in rap tempo de wereld verovert en in april ook hier open gaat. Retail is enorm belangrijk voor Hilversum. Zo’n Primark is samen met Zara, H&M en Mango een echte publiekstrekker. Iedereen profiteert daarvan. Het levert ’traffic’ op die ook nodig is voor die authentieke speciaalzaakjes, waar we allemaal zo verliefd op zijn. Al die tieners die nu met hun kleedgeld naar Primark in Almere en Amsterdam gaan, en daar ook nog wat drinken, houden we veel liever hier in Hilversum.”

Uit de roulatie

Ook Werkgeversservicepunt Gooi en Vechtstreek - een samenwerkingsverband tussen gemeenten, UWV en Tomingroep - was van de partij in het raadhuis. Het Werkgeverspunt is gespecialiseerd in het koppelen van werkgevers en werkzoekenden.

Ook sollicitanten die soms al jaren uit de roulatie zijn, waardoor arbeidsvaardigheden niet meer up-to-date zijn. Hoeveel ’matches’ er zijn gemaakt is onbekend. Voorink: ,,Het was zeker een succes. De reacties uit de zaal waren positief”.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws