Overval op ’Tak’ Blaricum goed voorbereid

Overval op ’Tak’ Blaricum goed voorbereid
© foto’s Henk Runhaar
’d Ouwe Tak, ’verstopt’ in het oude dorp van Blaricum.

Café d’Ouwe Tak, ’verstopt’ in het oude dorp van Blaricum, was in de nacht van donderdag op vrijdag doelwit van een professionele overval. De twee daders gingen er vandoor met duizenden euro’s kermisomzet en de voorraad sigaretten en shag.

De overval lijkt zorgvuldig voorbereid. Toen de laatste medewerker rond één uur ’s nachts het café afsloot en via de achterkant richting zijn auto liep, werd hij opgewacht. De criminelen, uitgerust met bivakmutsen, een pistool en een honkbalknuppel, hadden zich verstopt achter een hoge haag.

Ze dwongen het 46-jarige personeelslid de zaak weer te openen en het alarm uit te schakelen. Boven moest de man de kluis open maken. De medewerker bleef ongedeerd. ,,Er is wel geduwd en geschreeuwd: ’geld, geld, geld’. Hij lag pas om vijf uur in z’n bed, maar kon geen oog dichtdoen. Dit weekend hebben we hem vrij gegeven, hij moet dit eerst verwerken’’, vertellen eigenaren Hennie en Marise van de Koot.

De daders spraken met een Marokkaans accent en waren volgens de café-eigenaren rond de 1,80 meter lang. Ze verdwenen te voet via de smalle Kruislaan richting Schapendrift. In de buurt van de voetbalvelden kleedden ze zich om. Hun outfit, zwarte trainingspakken en de mutsen, staken ze in brand. De politie kon hier sporen veiligstellen, bevestigt een woordvoerster. Met onder meer een politiehelikopter werd ’s nachts nog naar de daders gezocht, maar dat leverde niets op.

D’Ouwe Tak was zeven jaar geleden ook doelwit van criminelen. Die kwamen toen waarschijnlijk voor de kluis, maar namen een wapenkast van de plaatselijke schietclub mee.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws