Onderzoek naar Huizer brandstichtingsverdachte

De strafzaak tegen de 60-jarige Christiaan H. die volgens justitie op 25 augustus van dit jaar brand probeerde te stichten in een woning in Huizen, is aangehouden tot 17 februari 2017. De inhoudelijke behandeling stond voor dinsdagochtend gepland, maar de rechtbank wil dat er eerst een reclasseringsrapport over H. wordt opgemaakt voordat zij kan oordelen over de zaak.

H. die dinsdag niet zelf op de zitting aanwezig was, wordt er van verdacht op 25 augustus van dit jaar een woning aan de Beursweg in Huizen in brand te hebben willen steken door wasbenzine over tafels, stoelen en de vloer te sprenkelen. Twee mensen die op dat moment in de woning aanwezig waren, wisten te voorkomen dat H. de benzine met een aansteker aanstak.

De politierechter hield dinsdag de strafzaak aan omdat er volgens haar signalen zijn dat er met H. van alles aan de hand is. „Door het reclasseringsrapport komen wij hopelijk meer te weten welke achterliggende problematiek er in het leven van H. speelt’’, aldus de rechter.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws