Nieuwjaarsconcert Prinses Irene: ’Ik hou van Holland’

’Ik hou van Holland’ is het motto van het nieuwjaarsconcert dat Prinses Irene op 1 januari geeft in het Erfgooiers College. Een uur lang wordt het publiek getrakteerd op een rondje langs Nederlandse steden, cultuur, geschiedenis, kinderliedjes en attractieparken.

Hierbij worden de overzeese gebiedsdelen niet vergeten met een latin-american ode aan de benedenwindse eilanden. De langstlopende musical Soldaat van Oranje en de tv-serie De Fabriek verhalen samen met het Wilhelmus haar geschiedenis. De commercie is vertegenwoordigd met Tulpen en de Second Waltz. Met een swingende medley Dance Party worden kinderliedjes bezongen. En Nederland Schaatsland hoort men in de Skaters Waltz.

Onze nationale driekleur ziet u in de aankleding van zaal en muzikanten en een al of niet muzikaal grapje wordt niet geschuwd. Het zou natuurlijk mooi zijn als de toehoorders meedoen aan deze nationale gekte. Een ritmische ondersteuning met de klompen behoort tot de mogelijkheden.

Dit alles onder de bezielende leiding van Jean Gruter (oud-dirigent). Na afloop nog een leuke traktatie voor iedereen.

Het concert begint maandag om 16.00 uur. De zaal is vanaf een half uur van tevoren open en de toegang is gratis. Het Erfgooiers College staat aan de Graaf Wichman 175 te Huizen.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws