Nieuwe feiten in oude Huizer moordzaak

Nieuwe feiten in oude Huizer moordzaak
© Politie Midden Nederland
Reconstructie van het hoofd van een man die in 2005 in Huizen werd vermoord, onthoofd en in brand gestoken.

Het stoffelijk overschot van een lichaam dat in 2005 brandend, onthoofd en zonder handen werd gevonden in Huizen, is van een man die tot zijn dertigste levensjaar in Colombia of Ecuador gewoond.

Hij zou op het moment van de moord tussen de 42 en 45 jaar oud zijn geweest. Dat blijkt uit nieuw forensisch onderzoek, waarbij beter dan voorheen de leeftijd en afkomst van het slachtoffer kan worden vastgesteld. Dit meldt de politie Gooi- en Vechtstreek.

Nabestaanden

,,Ons eerste doel is om deze informatie - samen met een reconstructie van het hoofd (foto) van het slachtoffer - te verspreiden in Colombia en Ecuador. We hopen dat nabestaanden hem herkennen, zodat hij naar hen kan worden teruggebracht’’, legt een woordvoerder uit. ,,Herkenning zou vervolgens tot nieuwe informatie kunnen leiden in de zaak, die de afgelopen jaren compleet van a tot z is uitgelezen. We hebben er echt alles aan gedaan om het op te lossen. Dit is de laatste mogelijkheid om verder te komen.’’

Artikel afbeelding

Reden om het onderzoek naar deze zaak opnieuw op te pakken is ook de gruwelijke aard van de moord. Het was destijds een buurtbewoner die het lichaam vond. Hij was wakker geschrokken door een knal. Dit bleek later geen schot maar een ontplofte deodorantfles. Deze lag samen met het verbrande lichaam in een kast in een bos bij de Crailoseweg in Huizen.

Hoofd

Het zou nog een jaar duren voordat zijn handen en hoofd door de politie werden opgediept uit het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen. Er werd een reconstructie van het hoofd gemaakt, dat werd getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Ondanks de tips, bleef de zaak onopgelost.

Informatie die al eerder bekend was over het slachtoffer: de man was circa 1 meter 70 lang, had een goed verzorgd gebit met enkele vullingen. Hij had een atletisch lichaam en was ooit geopereerd aan zijn blinde darm. Hij zou niet hebben gerookt of gedronken. De kast waarin hij werd gevonden was van het Ikea, type Kajak. Bij de stoffelijke resten werd een badstof badlaken gevonden met daarop de tekst ’sauna’. De man zou niet zijn vermoord op de plek waar hij is gevonden.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws