Moordenaar Hilversumse bakker zou daad hebben opgebiecht aan vriend

Moordenaar Hilversumse bakker zou daad hebben opgebiecht aan vriend
© Foto: Eddie de Paepe

De dader van de in Hilversum gepleegde moord op bakker Martien van der Meijs, zou zijn daad hebben opgebiecht tegen een vriend. Ook zou hij hebben gezegd dat hij er spijt van had.

Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Het is voor het eerst dat er concrete informatie over de zaak is binnengekomen over de coldcase-zaak.

De 72-jarige Van der Meijs werd in 2002 ‘s avonds neergestoken tijdens het uitlaten van de hond. Hij kon nog naar huis strompelen, maar overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De dader zou een Marokkaanse man zijn die in 2002 in Hilversum woonde. Momenteel zou hij in een nabijgelegen dorp wonen.

In de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie een oproep gedaan aan de desbetreffende vriend om zich te melden bij de politie.

Het is nooit duidelijk geworden waarom Van der Meijs is doodgestoken. Waarschijnlijk heeft hij iets gezien wat hij niet mocht zien. In die periode werden in de buurt veel diefstallen gepleegd en liepen er veel junks rond.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws