Mishandelingen in nachtclub Hilversum

De 20-jarige D. H. uit Hilversum die in maart in een nachtclub in Hilversum twee broers ernstig heeft mishandeld, is maandag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 4 dagen jeugdgevangenis, 100 uur werkstraf en 2 weken celstraf voorwaardelijk met reclasseringstoezicht. Ook moet H. de twee broers samen ruim 1000 euro schadevergoeding betalen.

,,Waarom duw je me”, vroeg H. zijn eerste slachtoffer. Die broer kreeg een klap en hij hield daar een gebroken neus aan over. H. sloeg daarna de andere broer tegen het hoofd. Een paar maanden eerder was H. ook al betrokken geweest bij een vechtpartij in een andere Hilversumse nachtclub. Hij werd daar door drie portiers op straat gegooid. Binnen lag toen een man gewond op de grond. Maar omdat niet helemaal duidelijk was, wie er was begonnen, vroeg de officier voor die mishandeling vrijspraak.

De verdachte had na beide vechtpartijen in totaal al tien dagen in de cel gezeten. Hij is vroeger door de kinderrechter veroordeeld. De reclassering had gerapporteerd zij niets meer konden doen met deze verdachte, maar dat hij op de goede weg leek.

H. bood de broers zijn excuses aan. Hij vertelde dat hij werk gevonden heeft. In nachtclubs heeft hij last van andere mensen die te veel drinken.

De reclassering schreef dat H. veel heeft opgestoken van alle leerstraffen, maar dat hij een kort lontje houdt. Hoewel H. eigenlijk geen werkstraf meer zou mogen uitvoeren, draaide de officier de strafeis zo in elkaar dat H. niet terug hoeft naar de gevangenis. Zij eiste ook 120 uur werkstraf.

De rechter vond het vooral belangrijk dat de licht ontvlambare verdachte door de volwassenenreclassering in de gaten wordt gehouden en daarom legde zij ook een proeftijd van twee jaar op.

H. was zo tevreden over de uitspraak dat hij direct afstand deed van hoger beroep.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws