Meer verzet tegen sluiten van Tergooi

Meer verzet tegen sluiten van Tergooi
© Archieffoto Studio Kastermans
50Plus deelde al flyers uit aan bezoekers van Tergooi Blaricum.

Niet alleen politici uit Gooise Meren, ook bewoners van deze gemeente en uit Laren verzetten zich tegen sluiting van het ziekenhuis in Blaricum.

Bij een actiebijeenkomst in Jan Tabak is maandag het samenwerkingsverband ’Tergooi Noord open is van levensbelang’ opgericht waarin genoemde groepen de krachten bundelen. De actievoerders kunnen rekenen op steun van bekende presentator Ad Visser (Toppop), die spontaan zijn steun heeft betuigd. Dat meldt initiatiefnemer Peter-Jan Schatens uit Bussum.

Geprobeerd wordt onder meer een front te vormen met tegenstanders van bomenkap voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Hilversum. Daarvoor hebben inwoners van de beide gemeenten al contact opgenomen met omwonenden van het gebied Monnikenberg aan de Soestdijkerstraatweg in Hilversum.

50Plus gaat proberen de top van Tergooi naar de eerstvolgende politieke avond van Gooise Meren te krijgen om uit te leggen waarom het ziekenhuis in Blaricum dicht moet, waarom de financiën voor het nieuwe ziekenhuis in Hilversum nog niet rond is en waarom er in Hilversum ’een half bos’ moet worden gekapt ’per medio 2017’. Volgens Schatens, bekend van het Bussums verzet tegen azc Crailo, steunen GroenLinks, D66, GOP en VVD de actie.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws