Medewerker kinderopvang in De Bilt pleegde ontucht met twee kinderen

Medewerker kinderopvang in De Bilt pleegde ontucht met twee kinderen
Medewerker kinderopvang in De Bilt pleegde ontucht met twee kinderen
Medewerker kinderopvang in De Bilt pleegde ontucht met twee kinderen
Medewerker kinderopvang in De Bilt pleegde ontucht met twee kinderen1 van 0

Een 27-jarige man die werkte als pedagogisch medewerker bij buitenschoolse opvang (bso) van Partou Kinderopvang in De Bilt, wordt verdacht van ontucht met twee jonge kinderen uit hetzelfde gezin.

De man zit vast. Hij is op staande voet ontslagen, aldus Katinka Reuling, voorzitter van de raad van bestuur van Partou. Hij werd ontboden op het hoofdkantoor en „heeft bevestigend geantwoord.”

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen aanwijzingen dat de verdachte, die al vijf jaar werkte bij Partou, ook met andere kinderen ontucht heeft gepleegd, maar onderzoekt wel mogelijke andere incidenten. Daarvoor worden zijn computer en de telefoon van de verdacht onderzocht.

Sport-bso

Het OM maakte woensdagavond bekend dat de man uit Utrecht ervan wordt verdacht dat hij de kinderen bij hem onzedelijke handelingen heeft laten verrichten. Het incident zou vorige week hebben plaatsgevonden op de sport-bso. De kinderen hebben het aan hun ouders verteld en die zijn naar Partou gestapt, waarna de politie erbij is gehaald. Volgens Reuling is het bij de buitenschoolse opvang niet wettelijk verplicht om twee volwassenen („vier ogen”) per groep te hebben. Pedagogisch medewerkers moeten elkaar wel informeren over wat ze doen.

De begeleider stond voornamelijk op groepen met grotere kinderen. Alleen tijdens de vakantieperiode zaten daar ook kleintjes tussen. Op welke dag het misbruik heeft plaatsgevonden wordt niet bekendgemaakt, zodat het getroffen gezin anoniem blijft.

Vragen

Op een bijeenkomst in De Bilt werden woensdagavond honderd ouders die een kind op de opvang hebben zitten ingelicht over de zaak.

"We zijn erg geschrokken", laat een vader weten. "Je vertrouwt ze toch met je kinderen. Daarnaast heb ik nooit een fout gevoel gehad bij Partou."

De vader is een van de ouders die dinsdag per mail te horen kregen dat er zich 'een incident' had voorgedaan op de buitenschoolse opvang Partou. Gisteren werden ze door het Openbaar Ministerie, de burgemeester en twee medewerkers van de buitenschoolse opvang bijgepraat. De sfeer in de zaal was gespannen. Ouders hadden veel vragen.

Vooral de vraag of hun oudere kinderen, waar de verdachte al jaren mee werkt, eventueel ten prooi zijn gevallen aan de pedofiel. "Wordt dat onderzocht?", wil een van de vaders weten.

Geliefd

Burgemeester Sjoerd Potters van gemeente De Bilt: ,,De sfeer was emotioneel. Mensen schrikken enorm. Dit is ook echt het laatste wat je wil horen als je je kinderen naar een buitenschoolse opvang brengt. Ook veel vragen en veel ongeloof. Deze persoon was geliefd en werkte er al lang. Ja, hoe ga je aan je kinderen uitleggen hoe dit is gebeurd."

Er worden donderdag pedagogische coaches ingezet om ouders en kinderen te begeleiden, vertelt Katinka Reuling, voorzitter Raad van Bestuur Partou. "We zullen heel nadrukkelijk kijken of we aanvullende maatregelen kunnen nemen. De verdachte had goede contacten met zowel ouders als kinderen. Hij was zeer populair."

De verdachte blijft in ieder geval tot donderdag vast zitten.

Foto’s: ANP

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws