Matige opkomst bij Turkse demonstratie tegen IS

,,Zelfs mijn eigen zoon komt niet. Hij ging wat doen met zijn kinderen. Tja, ik kan hem niet dwingen'', zegt initiatiefnemer Serafettin Babacan. De anti-IS demonstratie van Turkse Hilversummers op het Langgewenst trok zondagmiddag hooguit 250 belangstellenden.

Die kregen nogal lange speeches voor hun kiezen, van achtereenvolgens Babacan, Hilversumse ondernemer Adam Hancer en 'bekende spreker' Cihad Aytekin.

De boodschap van de drie heren was, kort samengevat: wij horen niet bij de barbaren van IS. En: ,,Stop met na elke gewelddaad in de wereld onze kinderen op school ter verantwoording te roepen.'' Hancer kwam met een hartenkreet: ,,Ik voel me hier niet thuis, ik bén hier thuis. Ik heb zelfs een kind met een Nederlandse vrouw.''

Burgemeester Pieter Broertjes liet verstek gaan. Wel was wethouder Arjo Klamer (SP) aanwezig op het marktterrein, in zijn hoedanigheid als loco-burgemeester. Evenals aardig wat politie. De bijeenkomst verliep in goede harmonie. Aan het einde deelden de organisatoren witte anjers uit. ,,Als het nodig is, organiseren we graag een debat om nog meer duidelijkheid te creëren over hoe wij er als Turken in staan'', zegden ze toe.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws