Massale bomenkap voor verbreding A1 en A27 start

De verbreding de A1 en A27 ter hoogte van knooppunt Eemnes begint vanaf maandag met een grootschalige bomenkap. De kapklus moet voor aanvang van het broedseizoen(15 maart) zijn afgerond. Dat betekent volgens Rijkswaterstaat dat er dag en nacht wordt doorgewerkt.

Rijkswaterstaat gaat de A27 naar 2 x 3 rijstsroken verbreden. Tussen knooppunt Eemnes en de afslag Bunschoten komen 2 x 4 rijstroken. Om de verbreding mogelijk te maken is het noodzakelijk om bomen aan de zijkanten van de bestaande A1 en A27 te kappen.

’Bij het maken van het wegontwerp en de uitvoering van de werkzaamheden is zorgvuldig gekeken welke bomen weg moeten om de verbreding en het onderhoud te realiseren. Rijkswaterstaat compenseert de bomen die verdwijnen. Het kappen van bomen gebeurt in fasen en vindt zowel overdag, als in de avond en nacht plaats. Om bomen direct langs de weg veilig te kappen is een rijstrookafzetting nodig. Om de verkeersveiligheid en de doorstroming te garanderen, worden rijstroken tussen 20.00 en 06.00 uur afgesloten. De directe omgeving kan geluidshinder ervaren. Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken.’

De bomen gaan om op het traject A1 knooppunt Eemnes tot Bunschoten en A27 Utrecht-Noord tot knooppunt Eemnes. Behalve kappen van bomen is sprake van het verleggen van kabels en leidingen. De klus duurt tot begin juni. Aansluitend vindt de verbreding zelf plaats. Dat karwei gaat tot eind 2018 duren. De aanpak van het knooppunt Hoevelaken volgt in de periode 2020-2023/2025.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws