Maatschappelijk Diner Huizen in de steigers

Maatschappelijk Diner Huizen in de steigers
© Jan van Galen
De ’harde kern’ achter het Maatschappelijk Diner bijeen ter voorbereiding van de negende editie.

Met ruim negentig aanmeldingen is de invulling van het negende Maatschappelijk Diner in Huizen zo goed als rond. Voor bedrijven zijn nog tien plekken beschikbaar.

De bijeenkomst wordt maandag 30 januari in Hampshire Hotel Newport gehouden.

Het MatchDiner biedt bedrijven, ondernemers, scholen, (sport)verenigingen, serviceclubs, maatschappelijke (vrijwilligers) organisaties en gemeente een platform om elkaar te ontmoeten, te netwerken en afspraken te maken over samenwerking. Dat gebeurt met behulp van tafelvoorzitters, onder wie leden van het Huize college van b en w, en met Maartje van Weegen als presentator.

Bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties kunnen elkaar helpen om samen iets goeds te doen voor de lokale omgeving, licht directeur Regina Bruins van de Vrijwilligerscentrale Huizen toe.

Handen vol

„Verenigingen, instellingen en andere maatschappelijke organisaties doen hun werk midden in de samenleving. Zij hebben hun handen vol en soms gewoon wat hulp nodig om hun doelen te kunnen realiseren.”

Geld is daarbij niet het uitgangspunt, benadrukt Bruns. „Veel vaker gaat het om kennis, materiaal, faciliteiten en toegang tot elkaars netwerken. Soms gaat het ook gewoon over ’handen uit de mouwen’. Bijvoorbeeld door met een groepje personeelsleden een activiteit voor gehandicapten te organiseren. In ruil staat daar dan een leuke teambuildingservaring tegenover. Werknemers zeggen hierover: ’Het geeft je een trots gevoel over het bedrijf waar je werkt’.”

Toegang tot nieuwe netwerken blijkt een van de belangrijkste redenen waarom ondernemers en ideële organisaties aan het diner meedoen. Ook de waardering van de lokale omgeving, een goed imago en grotere naamsbekendheid spelen volgens Bruns een rol.

Bij Betrokken Ondernemen, onderdeel van de vrijwilligerscentrale, zijn inmiddels verschillende project-wensen ingediend. Dat varieert van iPad-les voor ouderen, kledingadvies voor parkinson-patiënten en een tweedehands hoekbank voor een jongerengroep tot vervoer (af en toe) voor een groep dementerenden, advies bij de verbouw bij het nieuwe hospice en tweedehands pc’s en/of laptops.

Bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen zich nog aanmelden door een mailtje te sturen aan betrokkenondernemen@vchuizen.nl. Een overzicht van de deelnemers is te vinden op www.vconline.nl.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws