Kunst- en Cultuurprijs Huizen ’geen lange neus naar gemeente’

Kunst- en Cultuurprijs Huizen ’geen lange neus naar gemeente’
© Stichting Kunst & Cultuur Huizen
In het midden het bronzen beeldje dat aan de Kunst- en Cultuurprijs verbonden is.

Er komt weer een Kunst- Cultuurprijs in Huizen. De Stichting Kunst & Cultuur gaat daarvoor zorgen.

De prijs wordt uitgereikt tijdens de Poëzie Avond op 31 januari in De Boerderij. Dat is de speciale editie van het Kunstcafé Huizen waarin ook de prijs voor het best vertaalde gedicht wordt uitgereikt. Deze Gedichtenvertaalwedstrijd is een initiatief van de Stichting Kunst & Cultuur en de Bibliotheek Huizen Laren Blaricum.

Stichtingsvoorzitter Frans Bianchi: „Met onze eigen kunstprijs willen we geen lange neus trekken naar de gemeente toe. Daar schiet niemand wat mee op. We vinden als bestuur en werkgroep echter dat er best iets van waardering mag bestaan voor de kunstensector in Huizen. Nog een paar dagen en het is al weer 2018. Dan hebben we al acht jaar geen kunstprijzen meer gehad in ons dorp. Alsof er geen mooie dingen gebeuren die een blijk van waardering verdienen. Dat voelt ongemakkelijk.’’

Die lange neus slaat op de voorgeschiedenis van de Kunstprijs. In 2011 bestond het voornemen een prijzengala te organiseren in 2015, wat door diverse omstandigheden niet van de grond is gekomen. Kunst & Cultuur zou het gala opzetten, een subsidieaanvraag werd niet behandeld en uiteindelijk werd de subsidie die wel beschikbaar kwam in 2016 door de gemeente gehalveerd. Hoewel de stichting geen budget heeft, pakt zij de organisatie nu wel weer op. Bianchi: ,,Het wordt een massief bronzen beeldje waarin op een poëtische manier verschillende kunstvormen zijn verenigd.’’ Het beeldje is gegoten in Burkina Fasso met behulp van sponsoring.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws