Kleindochter zorgt voor een hoop geluk in Loosdrecht

Kleindochter zorgt voor een hoop geluk in Loosdrecht
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Greet Hartman (midden) en Fleur van Nieuwamerongen (rechts) nemen glunderend de tv in ontvangst van Eric van Melsen (links).

„Ik ben zo blij dat ik weer televisie kan kijken’’, zegt Greet Hartman (85), nadat ze vrijdagochtend een grote hd-televisie cadeau kreeg. Aanstichter van het heugelijke moment was kleindochter Fleur van Nieuwamerongen.

Mevrouw Hartman heeft maculadegeneratie waardoor haar gezichtsvermogen steeds verder achteruit gaat.

,,Daardoor kon ze geen televisiekijken op haar kleine beeldscherm. Een tijd terug is ze gaan sparen voor een nieuwe. Omdat ze door omstandigheden vaak moest verhuizen, is dat spaargeld verdwenen’’, zegt Fleur.

Winkelketen Electro World organiseerde in december vorig jaar de ’Mooie Wens Weken’ waarin mensen aan konden geven wie ze een nieuwe beeldbuis gunden.

Toen Fleur hoorde van de actie twijfelde ze geen moment. ,,Volgens mij was ik de eerste die iets in heeft gestuurd.’’ Omdat ze een tijd lang niets hoorde, had ze niet meer verwacht dat haar oma de televisie zou winnen.

,,Van haar inzending kreeg ik tranen in m’n ogen. Daarom wint mevrouw Hartman vandaag de televisie’’, zegt Ellen van Melsen van de elektrowinkel in Loosdrecht.

,,We hebben natuurlijk ook inzendingen gekregen die nergens op sloegen. ’M’n ex heeft de televisie meegenomen’, bijvoorbeeld. Bij de inzending van Fleur wisten we het zeker: haar oma verdiende een nieuwe.’’

Vorige week belde een dolgelukkige Fleur haar oma op. Die wist van niks. ,,Fleur belde en zei dat ik meteen naar haar toe moest komen. Ik mocht geen vragen stellen. Toen ze me het nieuws vertelde, was ik ontzettend blij en trots’’, zegt mevrouw Hartman stralend van geluk.

Bijzonder

Ze heeft een speciale band met haar kleindochter. ,,Fleur (19) is heel zorgzaam en helpt me bijna met alles. We doen leuke dingen samen.’’

De twee hebben een onbeschrijfelijke klik met elkaar. ,,Soms hoeven we elkaar maar aan te kijken om de slappe lach te krijgen. En we gebruiken bijvoorbeeld vaak hetzelfde papier voor cadeautjes in de familie, zonder dat we het hebben afgesproken. Heel grappig.’’

Van Melsen vindt het bijzonder dat iemand van die leeftijd een ander zo’n groot cadeau gunt. ,,Vaak wil die generatie spullen voor zichzelf. Een nieuw telefoon hier, nieuwe kleren daar. Fleur denkt anders. Het kwam recht uit haar hart.’’

Met de nieuwe televisie verwacht mevrouw Hartman wel een aantal profiteurs. ,,Ze kijken in de familie graag voetbal. Die komen straks allemaal bij mij. Ik ga vanaf nu een entreeprijs vragen!’’, grapt ze.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws