Jubileumfeest erfgooiers

Jubileumfeest erfgooiers
Detail uit het schilderij ’De Erfgooiers in opstand’ van Ferdinand Hart Nibbrig uit 1909.
De stichting Stad en Lande van Gooiland bestaat in 2017 veertig jaar. De erfgenaam van de erfgooiers wil dat in november volgend jaar vieren met een week vol activiteiten.

De stichting is voortgekomen uit de Vereniging Stad en Lande van Gooiland, de vereniging van erfgooiers. Zij beheert beheert het archief met daarin een groot aantal unieke documenten vanaf de middeleeuwen tot heden, een collectie foto’s en enkele kunstwerken. Dit archief is ondergebracht in het Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen in Naarden. De stichting heeft als doel de geschiedenis van de erfgooiers levend te houden.

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan is er vanaf maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november 2017 de ’Week van de Erfgooier’. Het Comité 40 jaar Stad en Lande roept iedereen om in deze week activiteiten op touw te zetten. Gedacht wordt aan exposities, lezingen, wandelingen, publicaties, lessen op school of acties, meldt Karen Heerschop van het comité namens het bestuur van de stichting. ’Het is mogelijk om archiefstukken, foto’s of kunstwerken in bruikleen te krijgen. Dat kan ook digitaal. Verder kunnen mensen informatie opvragen.’

Vrijdag 3 november 2015 is in de Grote Kerk in Naarden de eindmanifestatie van de Week van de Erfgooier.

Wie mee wil doen aan de feestweek wordt gevraagd te mailen naar :

info@week-van-de-erfgooier.nl.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws