Illustrator Josse Blase wint G&E's kunstprijs

update video - De cartoons, animaties en tekeningen van Hilversummer Josse Blase (23) betoverden de juryleden van G&E’s kunstprijs de Zilveren Kei zozeer dat zij hem uitriepen tot winnaar.

Juryvoorzitter Jan Rudolph de Lorm, directeur museumzaken van Singer Museum, maakte het nieuws bekend en overhandigde de prijs onder grote belangstelling gisteren in galerie GSA.,,Niets haal je uit de machine’’, zei De Lorm over het vakmanschap waarmee Josse Blase een kleurrijke en fantastische wereld oproept. ,,Alles is handwerk en zelf getekend. Schilderen en tekenen zijn de basis van jouw kunst.’’ De figuurtjes in zijn kinderboek doen een beetje denken aan figuren uit Toy Story en beelden van de Pixar Studio’s.De winnaar, die in december ietwat schoorvoetend zijn zelf geïllustreerde en nu alom geprezen kinderboek op de redactie kwam brengen, reageerde met de woorden: ,,Dit verrast mij. Ik ben een half jaar geleden afgestuurd als illustrator aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Heb wel eens vaker aan wedstrijden meegedaan, soms gewonnen, maar deze prijs win ik in mijn eigen stad Hilversum. Dat doet me wel wat, dit staat dichterbij me.’’ Blase werd vergezeld van zijn familie, zijn partner en zijn dochtertje.Behalve het beeldje de Zilveren Kei won hij een bedrag van 750 euro. Wethouder kunstzaken van Hilversum Eric van der Want zei ’getroffen’ te zijn door de hoge kwaliteit van de aangeboden werken.

De werken van de tien finalisten zijn de komende twee weken te zien in GSA's galerie. Nadien wordt de Publieksprijs uitgereikt, op basis van de keuze van de bezoekers. Stemmen kan vanaf donderdag ook op deze site.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws