Huizer kunstwerk met breisels ’hersteld’

Huizer kunstwerk met breisels ’hersteld’

Breisels om bomen. Breisels om lantaarnpalen. De breisters van Granny’s Finest timmeren regelmatig aan de weg. Dit keer hebben ze het kunstwerk De Godinnentempel van Vinh Phuong bij de aanloophaven in Huizen ’hersteld’.

De dames kwamen op het idee om het kunstwerk ’te repareren’ toen ze fietsend de tentoonstelling Buiten Beeld van het Huizer Museum bekeken.

„We hoorden dat het was vernield door vandalen, dat de koperen trompetten die aan de voet van het beeld lagen, waren gestolen, in 2007”, vertelt Theresa Hollema van Granny’s Finest, de 'social enterprise' met een maatschappelijke missie; een club waar ambacht en design samenkomt, een club ook waarbinnen generaties samenwerken.

Om de breisels bij het kunstwerk op de plaats te houden, bedachten de ’granny’s’ een constructie van gaas. Vrijdag werd het onthuld. Hollema: ,,Het was een leuke klus en een mooi voorbeeld van wat Granny’s Finest met elkaar bedenkt en onderneemt.

Breisters

In totaal zijn we met 55 dames, verdeeld over drie groepen die samenkomen in wijkcentrum De Draaikom. Nieuwe breisters zijn welkom op maandag en woensdag.’’ Meer info: 06 21827458.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws